Cubierta de Merengue Para Cakes (Merengue Frosting for Cakes)


A nice alternative to traditional buttercream frosting. Commonly used as frosting on Cuban cakes.

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MERENGUE FROSTING FOR CAKES

Time: 15-20 minutes

Ingredients:
4 cups white sugar
8 or 10 drops lime juice
1 cup water

4 tbsp. white sugar
4 egg whites


Directions:
  • In a saucepan, bring the sugar, lime juice, and water to high heat.
  • Boil until the sugar dissolves and the syrup reaches the soft ball stage, or when a thermometer reaches 238°F. Remove from heat.
  • In a separate boil, whip the egg whites and slowly add the 4 tbsp. sugar until it form stiff peaks.
  • While whipping the merengue, very slowly, and carefully, drizzle in the hot syrup. Continue whipping until desired consistency.
    • If you are making this to frost a cake, whip until it firms up enough to stick to a cake.
    • If you are making this to decorate with a piping bag/sleeve, continue mixing until the streaks when blending to not disappear.
  • Optional: If you want to dye the merengue, use vegetable coloring to your liking. If you need to make multiple batches of frosting, it is recommended to measure the amount of coloring used in each batch so that the colors are exactly the same.

Notes & Comments
:
  • You can easily adjust the amount of merengue you make by using the following ratio: For each egg white, you need one tablespoon of granulated sugar and 1 cup of syrup (made with 1 cup of sugar, a couple of drops of lime juice, and just enough water to soak the sugar and boiled until it reaches 238°F). The lime juice is important to prevent the syrup from crystalizing. 
  • If decorating with a piping bag/sleeve, allow the merengue to rest for a few minutes before decorating. If you do not use all the frosting all at once, cover the bowl with the remaining frosting with a wet cloth to prevent if from drying out.
  • You can use this merengue to make merenguitos. Pipe kiss-sized dollops on a baking pan with parchment paper and bake at about 200°F for around 2 hours, or until they turn golden brown. When you take them off the pan, stick the bottom of two together. 
  • Whipping can take a while, so this may require some patience to make.




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Receta Original:
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CUBIERTA DE MERENGUE PARA CAKES

4 tazas azúcar blanca
8 ó 10 gotas de limón 
1 taza da agua
4 cdas. azúcar blanca
4 claras de huevo

Ponga al fuego el agua con el azúcar y limón hasta que esté de punto de bola suave o que el termómetro marque 238°F. Bata las claras a punto de nieve y agregue las cuatro cucharadas de azúcar. Vierta el almíbar en el merengue y bátalo hasta que tenga la consistencia deseada. Si es para cubrir debe batirse hasta que monte ligeramente, pero si ese para decorar con la manga debe batirse hasta que al dejar de batir no desaparezcan las marcas que deja la batidora.
Di desea teñir el merengue, use colorantes vegetales y añádalos a discreción. Si está decorando un cake grande para el cual deberá prepara merengue mas de una vez, es conveniente medir con un gotero las gotas de colorante para que el merengue siguiente quede del mismo tono. La cantidad de merengue puede aumentarse o disminuirse a gusto, sólo deberá tener siempre en cuenta las proporciones siguientes:
Para cada clara de huevo, una cuchara de azúcar granulada y una taza de azúcar hecha almíbar a 238°F con agua suficiente para mojar el azúcar. No debe omitir las gotas de limón ya que aseguran un buen almíbar sin peligro de azucararse.
Coloque el merengue en la manga o jeringuilla y déjelo refrescar unos instantes antes de empezar a decorar. Si no pone todo el merengue en la manga de una vez, cubra el recipiente donde está el resto con un paño mojado para que no se reseque demasiado. Este merengue puede usarse también para merenguitos, poniéndolos con la manga en forma de besitos, en una tabla cubierta de papel mojado y horneándolos hasta que estén doraditos. Al levantarlos péguelos de dos en dos.

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